Budget recept bruine bonen met rijst

Body
Makkelijk en goedkoop budget recept bruine bonen met rijst. via mindbodylife.nl

Ik ben van plan om af en toe een budget recept te plaatsen. En dit keer is dat het budget recept bruine bonen met rijst.

 

Ik kook de laatste tijd zo goedkoop mogelijk om geld te besparen.
Sinds 1 maart zijn wij er 150 euro per maand op achteruit gegaan, omdat we geen vergoeding meer krijgen voor het werk wat we doen. En we moeten dus bezuinigen.

 

Het budgetrecept bruine bonen met rijst is een mix van verschillende goedkope ingrediënten. Maar ik vond het resultaat verrassend lekker!

 

Overigens excuses voor de niet zo goede foto. Het is mijn streven om steeds meer eigen foto’s te gaan gebruiken, in plaats van stockfoto’s. Misschien kan fotograferen een nieuwe hobby worden. Maar ik moet het natuurlijk nog leren. Deze foto heb ik gewoon met mijn telefoon genomen maar ik ben van plan om mijn fotocamera te gaan gebruiken.

 

Maar goed, terug naar het budget recept bruine bonen met rijst. We hebben er met z’n tweeën twee dagen van gegeten. Het recept is dus voldoende voor 4 personen. In dit recept heb ik ook balkan groente uit de diepvries gebruikt. Balkan groente is een mix van doperwten, mais, rode paprika en sperziebonen. Maar je kunt er natuurlijk ook een andere mix van groenten door gooien.

 

Ik vind het altijd makkelijk om bevroren groente mixen op voorraad te hebben. Ten eerste zijn diepvries groenten niet zo duur en ten tweede kun je de groente-mixen overal voor gebruiken.

 

Verder moet ik nog vertellen dat wij altijd kokosolie gebruiken om in te bakken en braden.
Maar dit kun je natuurlijk gemakkelijk vervangen door een ander vet.
Wij hebben de wok gebruikt om het budget recept bruine bonen met rijst te bereiden.

 

Het recept

  • 1 blik of pot bruine bonen
  • 2 grote uien in halve ringen
  • 3 teentjes knoflook
  • 150 gram Balkan groente
  • klein blikje tomatenpuree
  • blikje tomatenstukjes
  • 2 maggi blokjes opgelost in 200 ml water
  • scheutje ketjap
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 350 gram shoarma reepjes
  • 300 gram rijst
  • 1 el Kokosolie

 

Bereiding:

Kook de rijst in een kookpan. Gebruik een wok of hapjespan voor de rest van de ingrediënten. Braad de shoarma reepjes aan in de kokosolie. Als de reepjes een beetje bruin zijn kun je de uienringen en de fijngesnipperde knoflook er bij gooien. Wacht tot deze zacht zijn en gooi dan de bevroren balkan groente er bij. Dit geheel ongeveer 3 minuten roerbakken. Dan kan de tomatenpuree, de tomatenstukjes, de sambal, het water met de maggiblokjes en de ketjap er bij. Er ontstaat nu een tomatensaus. Roer dit ongeveer 3 minuten en dan kunnen de afgegoten bruine bonen er bij. Als alles goed warm is kan je de gekookte rijst er door mixen.

Je kan de rijst natuurlijk ook apart serveren.

Eet smakelijk!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply