Gezonde soep van veldsla

Body
Gezonde soep van veldsla

Gisteren heb ik voor het eerst van mijn leven soep van sla gemaakt. Op mijn werk kreeg ik een grote zak biologische veldsla van iemand. Het was bij elkaar zo’n 300 gram, maar het begon al een klein beetje te verleppen. Dus toen ik thuiskwam ben ik meteen aan het sorteren van de sla begonnen en heb de verlepte blaadjes weggegooid. Toen had ik nog zo’n 250 gram over, en wist niet goed wat ik er mee aan moest. Ik besloot er soep van te maken (een idee van mijn collega).

 

Veldsla is heel gezond en bevat veel vitaminen en mineralen. Je kunt het zowel gestoofd of gewokt als rauw eten. Veldsla heeft een nootachtige smaak, en ik vond het soepje dat ik gemaakt had een beetje naar pesto ruiken en smaken. Best wel lekker al zeg ik het zelf.

 

Ik heb de soep gebruikt als voorgerecht en zo had ik toch weer een extra portie groente binnen. Deze week ben ik begonnen om een gezonder voedingspatroon op te bouwen. Want vorige week ben ik naar een diëtiste geweest omdat ik ondergewicht heb, en zij adviseerde allerlei gezonde voedingsmiddelen en o.a. 500 gram groente per dag.

Gezonde veldslasoep

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Veldsla Soep

  • 250 gr veldsla
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,3 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje
  • 125 gram biologische rundergehakt soepballetjes
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 5 druppels tabasco
  • scheutje kookroom
  • 1 eetlepel kokosolie

 

Was de veldsla en laat uitlekken in een vergiet. Snij de uit in halve ringen en bak de ui samen met de uitgeperste knoflook in een eetlepel kokosolie tot het er glazig uitziet. Giet dan het water er bij en gooi de bouillonblokjes in de pan. Als het water kookt kun je de veldsla in de pan doen en laten slinken. Kook eventjes door en pureer het geheel dan met de staafmixer.

 

Als de soep is gepureerd kun je de soepballetjes toevoegen samen met de peterselie en de 5 druppels tabasco. Als de soepballetjes bijna gaar zijn voeg je nog een scheutje kookroom toe. Roer goed door en je hebt een lekkere pan gezonde soep. Eet smakelijk!

 

Wat is minder gezond?

Alleen het scheutje kookroom in dit soepje is misschien wat minder gezond. Ook zou het beter zijn om je eigen bouillon te trekken en geen bouillonblokjes te gebruiken. Maar ja, je kan nu eenmaal niet van de een op de andere dag alles veranderen. Verder lijkt deze soep mij erg gezond. Ik hoor graag wat jullie vinden van deze soep.

Previous Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply