Rijkgevulde Pasta kapucijners schotel

Body, Life
Probeer dit rijkgevulde pasta kapucijners schotel recept

Gisteren was het weer ‘wat hebben we nog in huis dag’. Geen idee wat we nu weer moesten eten. De boodschappen waren nog niet gedaan en er stond niet veel meer in de kast en koelkast.

 

Ik had geen zin om boodschappen te gaan doen, dus ben ik alle kasten nagelopen en heb het één en ander verzameld. Daaruit is dit best wel smakelijke en voedzame gerecht ontstaan, waar we minstens twee tot drie dagen van kunnen eten met zijn tweeën. Dus eigenlijk is het ook nog een budget recept. Gebruik voor de groenten en het vlees een grote wok, want bij elkaar is het best wel veel. Kook de pasta apart in een pan met ruim water.

 

Het recept

  • 350 gram elleboogjes pasta
  • 1 blik jonge kapucijners
  • 1 blik gewone kapucijners
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 rode paprika in stukjes gesneden
  • 1 bakje champignons in plakjes
  • 2 uien in halve ringen
  • 2 teentjes knoflook fijn gesneden
  • Restje olijven in plakjes
  • Restje cervelaatworst in blokjes
  • 1 bakje gerookte spekjes
  • 1 rode peper in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels oregano
  • snufje zout en peper

 

Zet water voor de pasta op en bak ondertussen de spekjes bruin. Doe de pasta in het kokende water en kijk op de verpakking hoe lang het moet koken. Doe de uienringen bij de spekjes en roer tot ze glazig zijn. Daarna kun je de knoflook en champignons in de pan doen. Roerbak dit 3 minuten en gooi dan de paprika en de rode peper erbij.

Na nog eens drie minuten kunnen de cervelaatworst, de olijven en de tomatenblokjes er bij. Even doorwarmen en dan de oregano en kapucijners er bij. Als alles warm is kun je even proeven of er nog wat zout en peper bij moet.

Als de pasta gaar is, dan afgieten. Ik heb de pasta en het groente-vlees mengsel door elkaar gemengd, maar je kunt het natuurlijk ook ongemengd serveren.

 

Eet smakelijk!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply