Spitskool met appel, noten en zaden

Body

Vandaag een gezond recept

Zoals ik al eerder heb geschreven ben ik een grote fan van alle soorten kool. Dit omdat kool vaak heel voordelig is in gebruik. We kunnen er vaak meerdere keren van eten. Gisteren hebben we rijst met kool en gehakt gegeten. En vandaag eten we een koolsalade van dezelfde kool. Spitskool is het deze keer.
Een tijdje geleden heb ik een koolrecept met kerrie geplaatst dat vind je hier.

 

Hoe gezond is spitskool

Kool bevat veel anti-oxidanten en is ontstekingsremmend.
Aan vitamines bevat kool vitamine C en K. Verder zit er ook vitamine A en foliumzuur in.
Qua mineralen zit er ijzer, magnesium, kalium en calcium in.

 

Spitskool is lichter verteerbaar dan witte kool en is een nitraatrijke groente.
Het Bevat weinig calorieën en weinig vet en veel vezels.

 

Het hoge gehalte aan vitamine C en zwavel helpt gifstoffen te verwijderen.
De kalium helpt bij het normaal houden van de bloeddruk. Kool kan ook je bloedsuiker reguleren.

 

Het recept voor gezonde spitskool-salade

 

Het recept is meer dan genoeg voor 2 personen.

 

  • Kwart spitskool fijn gesneden
  • 1 appel (ik heb granny smith gebruikt) in stukjes
  • 1 handje rozijnen
  • 1 handje walnoten in stukjes
  • 1 handje pompoenpitten
  • 3 lepels olijfolie
  • 1 lepel appelazijn
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje zout en peper

 

Bereiding is makkelijk, mix alles door elkaar.
Ik heb dit gegeten met aardappelpartjes uit de oven en een gehaktschnitzel.

 

spitskool salade met aardappelpartjes en gehaktschnitzel gezond recept via mindbodylife.nl

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply