Kerrie – Kool recept

Life

Ik ben afgelopen dagen een beetje de restjes aan het opmaken. En de etenswaren die we nog in de kast en koelkast hebben.
Dit allemaal om ons aan het budget voor deze week te houden. Vandaag begint de nieuwe week. Dus we kunnen weer boodschappen gaan doen.

 

Twee dagen geleden wist ik niet zo goed wat ik moest koken. We hadden nog een halve spitskool en ongeveer 250 gram gyros reepjes. Ik vind het nooit een probleem om vreemde combinaties uit te proberen, dus heb ik er ook nog een potje doperwtjes bij gedaan en een ui. En voor de crunch, wat bleekselderij die ik nog over had. Dit leek me samen meer dan genoeg groente.

 

Ik ben een kool-fan, want je kunt het bijna in elk recept gebruiken én het is heel gezond. Wij kunnen met één kool meestal meerdere dagen voort, dus het is ook nog goed voor de portemonnee. Ik zal hier waarschijnlijk wel vaker koolrecepten plaatsen.

 

Nu vind ik een salade van kool altijd erg lekker maar deze keer wilde ik er wat anders mee doen. Ik heb gekozen voor roerbakken in de wok. En heb kerrie, peper en zout gebruikt. Ook had ik nog ⅓ flesje koksroom. Het resultaat was erg lekker, vond ik zelf.
Wij hebben het samen met aardappels gegeten maar rijst kan natuurlijk ook.

 

Uiteindelijk was het genoeg om er twee dagen van te eten. Dus de volgende dag hoefde ik het alleen maar op te warmen en nog wat aardappels te koken. Lui als ik ben, vind ik dat altijd wel prettig:-)

 

kerrie en kool recept. Met wat je nog over hebt in de koelkast.

 

Het recept

 

Halve spitskool, gesneden

Klein potje doperwtjes

1 grote ui in ringen

2 stengels bleekselderij in stukjes

Gyros of shoarmareepjes

1 eetlepel kerriepoeder

Snufje zout

Snufje peper

Scheutje koksroom

 

.

Bak de gyros- of schoarmareepjes aan tot ze bruin zijn.
Daarna de ui erbij, en omscheppen tot de ui glazig is.
Gooi dan de gesneden spitskool er bij.
Na twee minuten de spitskool om en om geschept te hebben kun je de stukjes bleekselderij er bij gooien.
Een minuut of vier roerbakken en dan kunnen de doperwtjes er bij.
Roerbak tot de doperwtjes warm zijn en strooi er dan een eetlepel kerriepoeder overheen en een snufje zout en peper.
Dan alles goed mixen, scheutje room er bij, goed doorroeren tot er iets van een saus-achtig iets ontstaat en het is klaar!
Makkelijker kan niet. Eet smakelijk!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply