Ik wil aankomen met gezonde voeding!

Body, Life
ik wil aankomen met gezonde voeding

Al een tijdje loop ik te tobben met mijn gewicht. Ik vind mezelf nu echt te mager, maar het lukt me maar niet om wat aan te komen. Op dit moment weeg ik 51 kilo bij een lengte van 1.70 meter. En dan te bedenken dat ik ooit 120 kilo heb gewogen! Dus nu wil ik graag aankomen d.m.v. gezonde voeding.

 

Ook in mijn omgeving krijg ik te horen dat ik wel erg mager ben. Vooral één vriendin blijft maar zeggen dat ik geen kont heb. Heel vervelend vind ik dat. Ik ben me daar zelf ook heus wel van bewust, dat hoeft ze niet steeds te zeggen.

Vroeger had ik een dikke kont, nu heb ik géén kont!

 

Diëtiste voor gezonde voeding

In 2004 heb ik een maagverkleining gehad, een Duodenal Switch zoals je hier kunt lezen. Sindsdien is het een aantal keren voorgekomen dat ik ondergewicht had en dat ik moest aankomen, maar meestal had ik een stabiel gewicht van zo’n 58 á 59 kilo.

 

In het verleden ging ik, als mijn gewicht te laag was, nogal snoepen om weer aan te komen. Maar deze keer wil ik het op een gezondere manier doen met gezonde voeding. Dus heb ik een afspraak gemaakt met een natuurdiëtist, om mij te helpen op een gezonde wijze weer aan te komen.

 

Afgelopen week heb ik het intakegesprek met haar gehad. Ze vertelde dat ze niet kon garanderen dat ik aan zal komen, omdat mijn operatie dat natuurlijk bemoeilijkt.

Ik neem gewoon nog heel weinig voedingsstoffen op door de Duodenal Switch, daardoor val ik af.

 

We hebben besproken wat ik zoal eet, en ook al is dat niet heel ongezond, er zitten toch wat dingen tussen die absoluut niet in een gezonde levensstijl passen. Ik eet bijvoorbeeld altijd witbrood, en op mijn werk eet ik vaak wat dropjes. Dit moet ik dus afleren.

gezonde voeding bereiden

Haar voedingsadvies heb ik gisteren toegestuurd gekregen. Het was een heel uitgebreid document met allerlei links naar recepten en artikelen op internet. Maar waar het op neerkomt is het volgende:

 

Wat ik wel mag:

ongebrande en ongezouten noten, biologisch vlees en groenten, verse vis van een goede viswinkel, zoveel mogelijk groenten verwerken in je voeding (lees 500 gram per dag), biologische eieren, kiemgroenten gebruiken, kip en rundvlees, havermout, fruit, zaden, pasta gemaakt van spelt of volkoren pasta, bruine rijst of wilde rijst, aardappelen ook eens vervangen voor zoete aardappelen of peulvruchten. .

 

Wat ik niet mag:

geen geraffineerde suikers, geen pakjes en zakjes, geen gewoon supermarktbrood maar speltbrood of zuurdesembrood, geen ongezonde vetten maar olijfolie of kokosolie, geen vleeswaren behalve biologische kipfilet of kalkoenfilet, geen witte pasta of witte rijst, zo min mogelijk E-nummers want alles zo natuurlijk mogelijk.

 

Is dit haalbaar?

Nu is het zo dat wij nogal krap bij kas zitten dus prijstechnisch is dit onhaalbaar voor ons.

Biologisch voedsel is toch best prijzig. Dus ben ik van plan om dan van de goedkopere dingen de biologische variant te halen en van de duurdere dingen koop ik de gewone versie.

 

Verder is het zo dat het koken meer tijd gaat kosten omdat je nu werkelijk alles zelf gaat bereiden en niet meer makkelijk een potje of zakje kunt gebruiken.

De voorbeeld ontbijtjes en lunches die ze mee stuurde, bestaan ook uit gerechten die op het gasfornuis bereid moeten worden. Gelukkig vind ik koken best leuk, maar ik zal mijn dag anders moeten gaan indelen.

 

Eigenlijk heb ik er best zin in om mijn eetpatroon om te gooien, maar af en toe iets ongezonds mag van mijzelf, anders wordt het zo’n obsessie.

 

Dit weekend moet ik nog wat dingetjes aanschaffen, maar ik ben van plan om maandag een start te maken met deze voeding / levenswijze. Ik ben benieuwd of ik dit op de lange duur ga volhouden. Want als ik erover nadenk zijn er toch best veel ongezonde dingen die ik erg lekker vind. De bedoeling is natuurlijk dat ik daar dan een gezonder alternatief voor vind.

 

Ik ga jullie op de hoogte houden of het allemaal lukt met dit dieet/levenswijze.

In ieder geval moet ik nog veel uitvinden en lezen over een gezond voedingspatroon dus tips zijn welkom!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply