Hoe verging het mij na mijn vermageringsoperatie?

Body
Hoe is het mij na mijn operatie om af te vallen vergaan en hoe is het nu? via mindbodylife.nl

In 2004 heb ik mijn vermageringsoperatie gehad. Zoals ik al eerder verteld heb was dit een Duodenal Switch. Deze operatie heb ik gekozen omdat ik hiermee volgens mij het meeste kans op succes had. Succes betekende voor mij zoveel mogelijk van mijn overgewicht kwijtraken.

 

De eerste paar weken na de operatie kon ik alleen vloeibaar eten of ik moest ontzettend goed kauwen. Daarna kon ik langzaam over naar vast voedsel. Ik kon alleen nauwelijks eten. Met drie hapjes zat ik al propvol. Dit natuurlijk omdat mijn maag een stuk kleiner was geworden. Mij was verteld dat dit langzaam zou verbeteren en dat ik na een tijdje wel wat meer zou kunnen eten. Maar na bijna een jaar kon ik nog maar drie hapjes per maaltijd eten.

 

Ik heb toen een aantal onderzoeken gehad maar daar kwam niks uit. Inmiddels was ik heel wat afgevallen. Ongeveer een jaar na de operatie woog ik 68 kilo. Mij was verteld dat ik ongeveer 70 kilo zou gaan wegen na de operatie. Dus met die 68 kilo was ik meer dan tevreden. Ik had immers 120 kilo gewogen.

 

Ook was het zo dat je af zou vallen tot een bepaald gewicht en daarna ongeveer weer 10% zou aankomen, tot je gewicht zich zou stabiliseren. Dus ik verwachte uiteindelijk 77 kilo te gaan wegen. Maar omdat ik nauwelijks kon eten bleef ik maar afvallen.
Ik dook onder de 60 kilo waarmee ik dus zeker 100% van mijn overgewicht kwijt was.

Hoe verging het mij na mijn operatie? via mindbodylife.nl

Te mager door de operatie!

Langzamerhand kon ik toch steeds meer eten en bleef het niet meer bij een paar hapjes.
Ongeveer anderhalf jaar na de operatie kon ik een heel bord met eten op. Dit is toch best wel veel, maar het afvallen bleef doorgaan. Op een gegeven moment woog ik nog maar 47 kilo bij een lengte van 170 cm. Toen heb ik het op een snoepen gezet want met deze operatie worden suikers nog redelijk opgenomen.

 

Het is natuurlijk heel verkeerd als je op die manier moet aankomen maar ik wist niet goed hoe ik het anders moest doen. Ik ben toen aangekomen tot ik 58 kilo woog en daar stopte het.
Met dat gewicht was ik eigenlijk heel tevreden, en dat heb ik ook jarenlang gewogen. Tot 2 jaar geleden, toen begon ik opeens weer af te vallen en op een bepaald moment woog ik wéér nog maar 47 kilo.

 

Als ik foto’s zag van mijzelf, dan schok ik van dat magere mens. Maar in de spiegel zag ik het eigenlijk niet zo. Een heel verkeerd zelfbeeld heb ik eigenlijk. Ook het afvallen op zich voelt nog steeds goed. Dit komt natuurlijk omdat vroeger alles om afvallen draaide. Vandaar dat het nog steeds een goed gevoel geeft als ik afval. Terwijl ik verstandelijk heus wel weet dat 47 kilo echt te mager is. Het gevoel hierover houdt me echter voor de gek.

 

Hoe is het nu?

Ik ben inmiddels d.m.v. snoepen weer aangekomen en weeg weer rond de 58 kilo. Dit snoepen is echter zo slecht! Ik kon op een gegeven moment echt niet meer ophouden met de hele dag door snoepen. Vandaar dat ik een tijdje geleden een poging heb gedaan om van mijn suikerverslaving af te komen d.m.v. een Whole30.

 

Zoals jullie hebben kunnen lezen heb ik dit jammer genoeg niet vier weken lang vol gehouden. Gelukkig heeft het toch geholpen en eet ik op dit moment nog weinig suikers. Wel moet ik oppassen dat ik niet weer zoveel ga afvallen. Wie had dat ooit gedacht, vroeger deed ik alles om af te vallen. En nu moet ik moeite doen om op gewicht te blijven.

 

Helaas voel ik mij nog altijd te dik, ook al weet ik dat dat niet zo is. Ook denk ik de hele dag door aan eten. Eten is zo superbelangrijk voor mij omdat het me een goed gevoel geeft. En die beloning daar ben ik de hele dag door naar op zoek.
Ik ben bang dat ik nooit echt een gezonde verhouding met eten krijg. Het eten of bijna niet eten (aankomen en weer afvallen, altijd op dieet) heeft een te grote rol in mijn leven gespeeld.
Ik kan dit op de één of andere manier niet loslaten.

 

Het is natuurlijk niet alleen kommer en kwel. Ik ben heel blij met mijn huidige gewicht van 58 kilo en kan mijzelf en mijn lichaam veel beter accepteren dan vroeger. Dus dat is positief. Verder is mijn gezondheid waarschijnlijk wel verbeterd want ik heb geen ernstig overgewicht meer. Mijn conditie is verbeterd ten opzichte van toen en ik hoef natuurlijk al die kilo’s niet meer mee te slepen de hele dag.
Dus mijn vermageringsoperatie is ook 12 jaar na dato nog steeds geslaagd.

 

Ondergewicht of overgewicht, heb jij er ooit mee te maken gehad? Zou één van jullie ooit beslissen om een operatie tegen obesitas te ondergaan?

 

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply