Een Verrassend lekkere Pastasalade

Body, Life
Pastasalade met verrassende ingrediënten.

Vandaag post ik een recept van een pastasalade. De combinatie van ingrediënten is een beetje vreemd misschien. Maar het resultaat was erg lekker.

 

Vanwege de warmte wilde ik afgelopen dagen een maaltijdsalade eten, want warm eten stond een beetje tegen. Nu had ik niet de gebruikelijke ingrediënten in huis en ik had geen zin om naar de winkel te gaan. Dus heb ik een pastasalade gemaakt met wat ik in huis had.

 

Ik heb in dit pastasalade recept kippendijfilet gebruikt. Ik vind dit persoonlijk lekkerder dan gewone kipfilet. Meestal is kippendijfilet ook nog eens goedkoper. Ook had ik nog een restje kool wat ik door de salade heb gegooid. De pepadew pepertjes kun je kopen bij albert heijn en misschien ook wel bij andere supermarkten. De ajvar hot heb ik gekocht in de turkse winkel.

 

Pastasalade met kip, bruine bonen, kool en meer

1 zak pipe rigate pasta

200 gram witte of spitskool

1 blik bruine bonen

1 klein blikje ananasstukjes

1 klein blikje mais

Een halve pot pepadew milde pepertjes

300 gram kippendijfilet

klein bakje spekjes

1 grote zoete ui

2 teentjes knoflook

een halve pot ajvar hot

3 lepels slasaus

3 lepels olijfolie

1 lepel azijn

2 bouillonblokjes

zout en peper

 

Kook de pasta in ruim water, zolang als op de verpakking staat. Snipper ondertussen de ui.

Snij de witte kool heel fijn. Kook of bak de kippendijfilet. Ik heb de kippendijfilet gekookt in 2 bouillonblokjes en daarna uit elkaar gepluist met twee vorken.

Als de pasta klaar is goed afspoelen met koud water. Doe de pasta terug in de pan en doe de stukjes kip, de gesnipperde ui, de ananasstukjes en 2 lepels ananassap, het uitgelekte blikje mais, de uitgelekte bruine bonen, 5 eetlepels ajvar hot, de fjn gesneden witte kool, de slasaus, olijfolie, de azijn en de uitgebakken spekjes in de pan en meng alles goed.

Ik had ook nog een half potje pepadew milde pepertjes, deze heb ik in kleine stukjes er door gedaan. Breng het geheel op smaak met zout en peper en eventueel paprikapoeder.

Zet de pan met pastasalade daarna in de koelkast zodat het goed koud kan worden en de smaken kunnen intrekken.
Wij hebben hier met zijn tweeën drie dagen van gegeten.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply