Whole30: de beslissing

Body

Dus we gaan weer een Whole30 doen. Mijn suikerverslaving is een beetje uit de hand gelopen. En ook de chips, knakworstjes en ander junkfood kan ik niet meer laten staan. Dus er moet wat gebeuren.

 

Het was het idee van mijn man om dan maar op een soort van reset knop te gaan drukken in de vorm van een whole30.

 

Wat is een whole30?

Ik zal hier nog een keer een hele blogpost over schrijven maar in het kort kan ik zeggen dat het een eliminatiedieet is. Je mag 30 dagen lang alleen maar vlees, groente, eieren, noten en zaden en wat fruit eten. Dus eigenlijk zo puur mogelijk. Niks uit een pakje of zakje, je maakt alles zelf. Je drinkt water, (kruiden)thee, koffie.

 

Je mag geen melkproducten, granen, suiker of bewerkt voedsel. Dit betekent in de praktijk dat je ook geen rijst of pasta mag. Ik was verheugd om te lezen dat je tegenwoordig wel aardappels tijdens de whole30 mag nemen. Maar geen patat omdat dit gefrituurd is. Wel mag je aardappels uit de oven of gebakken aardappels. Qua vet mag je alleen kokosolie of olijfolie gebruiken. Je mag zelf je mayonaise maken met milde olijfolie.

 

Een aantal jaar geleden hebben we al eens een whole30 gedaan. En het werkte toen wonderbaarlijk goed. Na die whole30 hebben we een hele tijd behoorlijk “clean” gegeten. Nauwelijks suiker en bijna alleen maar pure producten. Maar ja, ongemerkt sluipt het er langzaam weer in, het suikermonster. En soms is zo’n kant en klaar sausje toch ook wel heel handig. en koken uit pakjes en zakjes is veel sneller en makkelijker.

 

Dus zitten we nu weer op het punt dat er wat moet gaan gebeuren. We hebben besloten om eerst de ‘slechte’ producten in huis op te maken. Want weggooien dat kan ik echt niet! Bovendien hebben we het ook niet erg breed en we hebben zeker nog wel voor een week eten en drinken in huis.

 

Een datum waarop we gaan beginnen hebben we nog niet geprikt maar dat het binnenkort gaat gebeuren staat vast. Ik hou jullie op de hoogte.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply