Whole30 recept

Body
Whole30 mayonaise recept via mindbodylife.nl

We zijn inmiddels twee weken bezig met de Whole30. En het is goed gegaan!
Eigenlijk heb ik helemaal geen behoefte meer aan zoete dingen maar als dat toch zo is neem ik wat fruit. Ik hou me prima aan het dieet MAAR….

 

Een van de nadelen is dat ik afval. Voor veel mensen zal dit een voordeel zijn maar door de vermageringsoperatie (Duodenal Switch) die ik ondergaan heb, is dit niet echt nodig.
Een paar kilo is niet zo erg maar meer hoeft er ook echt niet af.

 

Een ander nadeel is dat het nu erg begint te vervelen. We eten veel hetzelfde ontbijt van eieren en groente. De lunch is meestal een simpele salade of een kippenpoot. En het avondeten is wat uitgebreider maar meestal veel groente, een aardappel en een stukje vlees.
Het is zóóó saai. Ik besef dat ik hier zelf niet erg creatief in ben maar heb er de puf niet voor.

 

Het derde en grootste nadeel is dat ik me nogal somber ben gaan voelen. Ik weet niet zeker of dit door de whole30 komt maar een andere reden kan ik niet bedenken.
Ik ben altijd erg op mijn hoede voor somberheid want een depressie ligt bij mij snel op de loer.

 

Dus vandaag hebben we besloten om te gaan stoppen met de whole30. Wel wil ik niet weer gaan snoepen en uit pakjes en zakjes koken. We blijven ‘echte’ producten eten zoals groente, fruit, vlees. Maar daar gaat af en toe wat rijst en pasta bijkomen. Peulvruchten wil ik ook graag weer eten en volkorenbrood. Eigenlijk blijven we vrij clean eten.

 

Ik vind mijzelf wel een beetje een zwakkeling dat ik het nu al opgeef maar de voordelen die ik ondervind wegen niet tegen de nadelen op.
Dus het zij zo.

 

Whole30 Recept

Gisteren heb ik nog wel zélf whole30 vriendelijke mayonaise gemaakt. Erg lekker vind ik het geworden. Ik had nog nooit zelf mayonaise gemaakt en dacht dat het een hele onderneming was maar dat viel erg mee. Het is helemaal niet moeilijk. 


Ik had op een Amerikaanse site gelezen dat je de staafmixer kan gebruiken om mayonaise te maken zolang je maar een pot gebruikt waar de staafmixer precies inpast.

 

Ik heb het in een iets ruimere pot geprobeerd want ik had geen andere en dat ging ook goed.
Dit recept heb ik gebruikt als basis.
Maar ik heb zelf wat dingen aangepast waardoor het uiteindelijk dit is geworden:

 

  • 2 eieren op kamertemperatuur

  • Ongeveer 500 ml milde olijfolie

  • 1 grote theelepel franse mosterd

  • Klein beetje zout

  • 1 eetlepel citroensap

 

Gooi alles bij elkaar in de pot die je wil gebruiken, zet de staafmixer er in en trek hem langzaam omhoog. Omdat ik een iets ruimere pot had duurde dit wat langer voordat alles goed vermengd was maar het is goed gekomen en de mayonaise smaakt heerlijk.
Je kunt het ongeveer een week goed houden in de koelkast.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply