Dieren en autisme (+ een freebie)

Freebies, Life, Mind
gratis printable kaart van bordeaux dog puppy via mindbodylife.nl en artikel over dieren en autisme

Mijn broer heeft sinds kort een hond waarvan ik een aantal kaarten heb gemaakt voor mijn etsy shop, Simply Jara. Ik bedacht dat ik ook één van deze kaarten kan aanbieden als gratis printable en er meteen een blogpost aan vast kon knopen over dieren en autisme.

 

De vraag is: hebben autisten een bijzondere band met dieren? Feit is dat er therapeutisch gebruik wordt gemaakt van dieren voor mensen met autisme. Hierbij worden honden, dolfijnen en paarden ingezet.

 

Ik las dat uit onderzoek blijkt dat huisdieren de sociale vaardigheden van kinderen met autisme kunnen verbeteren. Nu is het ook vaak zo dat als je met je hond op straat loopt je de sociale interactie bijna wel aan móet gaan. Mensen komen op je af en stellen vragen over je hond, of vragen of ze de hond mogen aaien.

 

Ik spreek hier uit eigen ervaring. Mijn chihuahua trekt vaak de aandacht van andere mensen en ze komen bijna automatisch naar je toe. Zo ontstaan vaak korte gesprekjes. Toen mijn hond Tora nog leefde was dit nog vaker zo, omdat Tora een italiaans windhondje was en die zie je niet zo veel.

 

Ook worden speciaal opgeleide honden wel als geleide hond ingezet voor kinderen met autisme. KNGF Geleidehonden leidt speciaal voor kinderen met autisme, autismegeleidehonden op. Deze kinderen moeten tussen de 3 en 7 jaar zijn. De hond is een maatje voor het kind en begeleidt hem of haar buitenshuis.

 

Paarden worden ingezet voor een soort therapie. Omdat paarden dieren zijn die goed zijn voor de prikkelverwerking en uitnodigen tot het maken van contact. Ook bevorderen ze ontspanning.
Je kunt leren bepaalde angsten te verminderen, grenzen leren stellen, hulp leren vragen enzv.

 

Dolfijnen kunnen zich sterk op mensen richten en worden ook ingezet zodat kinderen met autisme met ze kunnen zwemmen. Dolfijnen zouden extra gevoelig zijn voor mensen met beprekingen. In Nederland wordt deze professionele therapie georganiseerd door Stichting SAM. In het Dolfinarium te Harderwijk kunnen kinderen vanaf 6 jaar met het Syndroom van Down of autisme de therapie volgen.
Ook kun je vaak in het buitenland zwemmen met dolfijnen.

 

Zelf ben ik dol op dieren en ken ik meerdere autisten die dat ook zijn. Ik vind het echt heel erg als er iets met een dier aan de hand is, ik kan er niet tegen. Nu heb ik geen idee of dit met mijn autisme te maken heeft of dat ik gewoon een dierenliefhebber ben. Ik ben speciaal gek op honden. Ze zijn zo onbevangen en zijn altijd blij je te zien. Met een hond omgaan is een stuk minder ingewikkeld dan met een mens omgaan.

Ik heb het gevoel dat honden je gewoon begrijpen en daarom ben ik gek op ze

 

De gratis printable dieren kaart

De gratis printable is een kaart van een bordeaux dog puppy. De kaart meet 5 bij 7 inch en is een verjaardagskaart. Het is een vouwbare kaart en op de printable staan snijlijnen aangegeven.

Je kunt de kaart hier downloaden of op de afbeelding hieronder klikken. Veel plezier ermee!

Kijk ook op mijn etsy shop, Simply Jara voor nog meer kaarten.

 

gratis printable kaart van bordeaux dog puppy van Simply Jara en MindBodyLife

 

Deze printable is gratis voor persoonlijk gebruik en niet voor commercieel gebruik.
Je mag de printable dus niet (door)verkopen of aanbieden als zelf gemaakt.
Als je de link naar de printable post wil delen vind ik dat heel leuk! Dan wel graag de link naar de printable blogpost delen en niet de directe download link.

 

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply