Acceptatie quotes

Life, Mind
In dit artikel drie mooie quotes over accepteren

De laatste jaren ben ik veel met acceptatie bezig. Jarenlang heb ik niet kunnen accepteren dat ik anders was dan anderen, dat ik psychische problemen had. Tot mijn psycholoog met het woord ‘acceptatie’ aan kwam zetten.

 

Dat was toch een heel ander concept. In plaats van mijzelf en mijn problemen proberen te veranderen, moest ik gaan accepteren dat ik dit ben met mijn problemen en beperkingen, maar óók met mijn goede eigenschappen en mogelijkheden.

 

En ik heb gemerkt dat deze benadering geholpen heeft en nog steeds helpt. Door te accepteren sta ik makkelijker in het leven dan voorheen en maak ik het mijzelf minder moeilijk.

 

Het heeft mij wel een aantal jaren gekost om tot een soort van acceptatie te komen. En nog vind ik het soms heel moeilijk, maar over het algemeen lukt het aardig.

 

Vandaag heb ik een aantal acceptatie quotes verzameld om mijzelf er aan te herinneren dat ik bepaalde dingen moet accepteren.
acceptatie quote over anders zijn

 

Different doesn’t mean wrong = anders betekent niet verkeerd.

Doordat ik Asperger heb ben ik in een aantal opzichten misschien anders dan anderen. En ik heb mij ook altijd anders gevoeld. Ook toen ik nog niet wist dat ik deze vorm van autisme had.

 

Eigenlijk heb ik altijd geprobeerd zoveel mogelijk hetzelfde te zijn als andere mensen. Op zich is dat best redelijk gelukt, maar het kost wel energie en je raakt jezelf een beetje kwijt.

 

Ik moet leren dat ik mijzelf mag zijn, ik hoef niet op anderen te lijken. Ik ben wie ik ben en dat is goed.
acceptatie quote over: misschien niet de juiste weg

 

If it doesn’t open it’s not your door = Als het niet open gaat is het niet jouw deur.

Ik probeer op dit moment qua werk te re-integreren. Hierom ben ik met een re-integratietraject gestart. Ik probeer een opleiding vergoed te krijgen van het UWV zodat ik meer kans maak op de arbeidsmarkt. Maar helaas wil het UWV nog niet echt meewerken.

 

Ik ben nog niet helemaal zover dat ik dit kan accepteren. Maar misschien is het zoals de quote zegt niet mijn deur. Misschien moet ik een andere weg volgen om tot resultaat te komen.
Misschien is een opleiding niet de juiste weg.
mooie acceptatie quote over accepteren en loslaten

 

Accept what is, let go what was, believe in wat will be. = Accepteer wat is, laat los wat was, geloof in wat zal zijn.

De situatie accepteren zoals die is, vind ik soms best wel moeilijk. Maar het is wél waar ik naar probeer te streven. Ook probeer ik los te laten wat geweest is

.

Het moeilijkst vind ik te geloven in wat zal zijn. In mijn gedachten zijn dat vaak niet zulke positieve dingen, dit komt doordat ik nogal een doemdenker ben. Maar ik probeer deze quote juist positief te zien. Dus probeer ik te geloven dat er positieve dingen in het verschiet liggen.

 

Ken jij nog een mooie acceptatie quote?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply