Schrikkeldag, wat betekent het voor jou?

Life
schrikkeldag, wat betekent voor jou deze extra dag? via mindbodylife.nl

Vandaag hebben we een dag extra: schrikkeldag.

 

Er zijn mensen die op deze dag jarig zijn en dus eigenlijk maar één keer in de vier jaar hun verjaardag kunnen vieren. Dat schijnen er vandaag ongeveer 11.000 te zijn, dit las ik tenminste op twitter.

 

Zo ook het dagbestedingsbedrijf waar ik grafisch vormgever ben.
Het is een bijzondere dag want ze bestaan vandaag vier jaar. Hun éérste verjaardag. Ik heb drieënhalf jaar van de vier meegemaakt.

 

Vandaag vier jaar geleden startte het bedrijf met een paar mensen die graag het grafische vak wilden leren. Ook is er het onderdeel fotografie en productie van films.
In die vier jaar is het bedrijf een stuk groter geworden en hebben we een klantenkring opgebouwd.

 

Het geeft een heleboel mensen een plek om te werken, wat bij te leren en om zich nuttig te voelen. (Dit alles weliswaar onbetaald)
We leveren goed werk, al zeg ik het zelf en hebben enthousiaste klanten. Die klanten betalen gewoon voor het werk wat wij leveren dus het moet ook wel van een zekere kwaliteit zijn.

 

Het heeft me, in die bijna vier jaar, veel gebracht. Ik heb ten eerste veel bijgeleerd en ik ben een stuk zelfverzekerder geworden.
Ik heb vakinhoudelijk veel geleerd en ik heb geleerd met klanten om te gaan. Dat vind ik wel het moeilijkste onderdeel van mijn werk. Ik ben altijd bang dat ze me wel een beetje vreemd zullen vinden of mij als persoon af zullen keuren. Wat ze van het werk wat ik lever vinden maakt me niet eens zoveel uit.
Toch gaat ook het onderdeel klantenomgang steeds beter.

 

Het belangrijkste aan het werk wat ik doe is dat ik plezier heb in mijn werk. Ik doe het graag. En ben steeds meer gaan werken. Ik begon ooit met één dagdeel per week, de maandag middag. Dit heb ik uitgebreid naar nu zeven dagdelen in de week. Ik werk dus drie halve en twee hele dagen. Hiervoor moet de organisatie wel betaald worden maar daar heb ik gelukkig een indicatie van de gemeente voor. Dus die betaald.

 

Wat ik me trouwens wel afvraag is waar het geld blijft wat we verdienen met het werk dat we leveren. Tot nu toe kregen we een dagdeel vergoeding van drie euro per dagdeel dat je werkte. Maar zoals ik al eerder schreef gaat dat per 1 maart er ook af.

 

Ik snap dat er ook kosten gemaakt worden maar je zou denken dat ze die kosten wel van het geld dat ze krijgen van de gemeente kunnen betalen.
Maar goed, laat ik mij er maar niet al te druk over maken. Ik ben al lang blij dat dit bedrijf bestaat en dat ze mij de mogelijkheid hebben gegeven om mijzelf te ontwikkelen.

 

Ik ben nu zelfs zo ver gekomen dat ik een re-integratie traject in ga. Ik hoop binnen een jaar betaald werk te vinden. Dit heb ik aan dit dagbestedingsbedrijf te danken. Zonder hen was ik niet in vier jaar zover gekomen.

 

Dus wil ik ze hierbij feliciteren met hun vierjarig bestaan. Op naar de volgende schrikkeldag! En ga vooral door met doen waar jullie goed in zijn.
Geniet allemaal van deze extra dag! Maak er een mooie schrikkeldag van. En vertel me wat Schrikkeldag voor jou betekent!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply