Voorjaar, verlang jij er ook zo naar?

Life
zin in voorjaar, werkt lichttherapie? via minbodylife.nl

De eindspurt naar het voorjaar is begonnen.
Nog even en alles begint er weer mooier uit te zien. De blaadjes komen weer aan de bomen en de plantjes komen in bloei. En niet te vergeten het wordt weer warmer.

 

Elk jaar heb ik zo’n moeite met de winter en de herfst. Ik vind het vreselijk. Het lijkt altijd zo lang te duren voor het weer voorjaar wordt.

 

Mijn stemming wordt altijd beïnvloed door de winter, ik ga me somber voelen en heb nergens geen zin meer in.
Ken je dat? Dat je het liefst een winterslaap zou houden, gaan slapen als de herfst begint en weer wakker worden als het voorjaar is. Overslaan die saaie en koude maanden!

 

Maar goed aangezien dat niet kan heb ik meer dan een jaar geleden een lichttherapie lamp aangeschaft. Een lamp die een winterdepressie moet tegen gaan. Als de dagen korter worden, in de herfst, ga je hem gebruiken. En dan heb je de keus om hem voor een aantal weken te gebruiken of gewoon de hele herfst en winter lang. Als je hem voor een aantal weken gebruikt moet het ook werken voor de rest van de winter.

 

Ik heb de Litebook Elite gekocht. Een kleine en compacte lamp die werkt met Leds. Hij geeft licht in het blauwe spectrum af heb ik begrepen. En dit moet dus een soort zonlicht nabootsen. Aangezien een tekort aan licht de boosdoener is, zou dit dus moeten helpen.

de zon, lichttherapie, voorjaar

Werkt het ook?

Ik heb de Litebook Elite nu voor het tweede jaar gebruikt. De eerste winter dat ik hem gebruikte heb ik hem de hele winter door gebruikt. En dit jaar ben ik er voor ongeveer zes weken iedere morgen twintig minuten voor gaan zitten.

 

Je zet de lamp binnen een afstand van 50 cm voor je neer en zorgt dat het licht in je ogen schijnt. Vervolgens kun je gewoon de krant of iets dergelijks gaan zitten lezen. Je hoeft dus niet direct in de lamp te kijken.

 

Het is dus geen moeite om de lamp te gebruiken en het is ook niet onprettig.
Het eerste jaar heeft goed gewerkt moet ik zeggen. Ik ben de winter veel makkelijker doorgekomen dan andere jaren. Natuurlijk weet ik niet of dit ook zo zou zijn geweest als ik de lamp niet had gebruikt, maar ik denk dat ik het aan de lamp te danken heb.

 

Dit jaar heb ik hem maar voor een aantal weken gebruikt. En dat werkte een stuk minder moet ik zeggen. Ik ben de hele winter aan de sombere kant geweest en begin me nu pas weer een beetje beter te voelen. Ook had ik nergens geen zin in. Toch heeft het, denk ik, wel wát geholpen want het is wel eens erger geweest.

 

Dus ik ben nog steeds blij met mijn aankoop maar ga hem volgend jaar weer de héle winter door gebruiken.

 

Het voorjaar is gelukkig in aantocht. Want lamp of geen lamp ik blijf de winter en de herfst een verschikking vinden. En de lamp werkt bij mij niet zo goed dat ik er fluitend doorheen ga.

 

In mijn omgeving hebben veel mensen last van een winterdip. En ze verlangen allemaal naar dat heerlijke voorjaar, waarin de wereld er weer een stuk vrolijker uitziet.
We gaan het binnenkort meemaken!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply