Positieve Affirmaties

Mind

Affirmaties zijn een manier om je bv je gedachten en je eigenwaarde of zelfbeeld te beïnvloeden.

 

Als je je gedachten veranderd, beïnvloed je daardoor bijvoorbeeld het beeld wat je van jezelf hebt. Je hebt vast wel eens tegen jezelf gezegd: ik mag er zijn! Dan is dat op zich al een affirmatie. Iedereen gebruikt wel affirmaties, je bent je er alleen niet altijd bewust van.

 

Zelf lees ik tegenwoordig veel positieve quotes en spreuken op pinterest en die gebruik ik als een soort van affirmatie. En ik heb echt het idee dat het me helpt om positiever in het leven te staan.

 

Affirmaties hoeven niet perse positief te zijn. Als ik tegen mijzelf zeg: ‘wat ben je tocht een trut’, dan is dat ook een affirmatie. Ik bevestig dan een beeld wat ik van mijzelf heb, maar ga me er niet beter door voelen. Als je maar vaak genoeg tegen jezelf zegt: ‘ik ben een sukkel’ dan ga je dat zelf ook geloven. Daarom is het ook belangrijk om daar wat positiefs tegenover te zetten.

 

Goede positieve affirmaties geven je zelfvertrouwen, een positieve kijk op het leven, kracht en energie.

 

Als ik me down voel lees ik een aantal positieve en opbeurende quotes/affirmaties en dat helpt. Het helpt me om te relativeren en er over na te denken. Ik herhaal ze een aantal malen en denk er gedurende de dag aan. En daardoor krijg ik andere gedachten en kom ik tot andere inzichten.

 

Zoek passende positieve affirmaties

Voorbeelden van affirmaties kunnen zijn:

  • Ik voel mij vol energie!
  • Ik heb veel succes
  • Ik heb zelfvertrouwen
  • Ik ben mooi zoals ik ben

 

Er zijn op het internet een heleboel affirmaties te vinden, maar het is beter om zelf een affirmatie te creëren en bedenken. Dan weet je zeker dat de affirmatie matcht met jouw persoolijkheid.

 

Als je zelf niet iets kunt verzinnen en toch een voorbedachte affirmatie kiest, dan denk ik dat het wel belangrijk is om zinnen en affirmaties te kiezen die verwoord zijn op een manier die bij je past. Voor mij moet het niet al te hoogdravend klinken want dan vind ik het alleen maar lachwekkend. Dus ik zoek naar affirmaties en quotes die gewoon nuchter verwoorden waar ik naar op zoek ben. Het gaat er om dat de zinnen bij je passen en je op andere gedachtes kunnen brengen.

 

Als je de zin die je als affirmatie hebt gekozen vaak genoeg herhaalt dan beïnvloed je je onderbewustzijn en ga je er in geloven. Je maakt de zin eigen.

 

Een aantal affirmaties die ik mooi vind

 

affirmaties die ik mooi vind via mindbodylife.nl

 

Deze affirmaties bewaar ik voor de toekomst want je kunt maar één affirmatie tegelijk je eigen maken. Pas als je bent gaan geloven in je affirmatie, of als hij voor jou gewerkt heeft kun je naar een andere affirmatie overstappen.

 

Mijn nieuwe motto/affirmatie voor komende tijd

Vandaag las ik deze affirmatie en die wil ik komende tijd gaan herhalen voor mijzelf.

 

positieve affirmatie, mijn pad

 

Ik heb in het verleden heel wat kansen op allerlei gebied voorbij laten gaan uit angst voor het onbekende. Ik ben nogal een angstig persoon en durf veel dingen niet aan. Maar daar wil ik verandering in gaan brengen.

 

Binnenkort ga ik aan een re-integratietraject beginnen en dan wil ik ook zeker de kansen pakken die op mijn pad komen. Stel je voor dat ik ook hierin mijn kansen uit misplaatste angst voorbij laat gaan. Dat zou toch zonde zijn.
Dus dit wordt zeker mijn affirmatie en motto voor komende tijd. Ik blijf mij zelf er aan herinneren: ‘Ik pak de kansen die op mijn pad komen’.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply