Positiever zijn is de bedoeling!

Life, Mind
positiever zijn is de bedoeling!

Tegenwoordig probeer ik positief in het leven te staan en de dingen van de positieve kant te bekijken. Vroeger was mijn glas bijna altijd half leeg! Dit kwam omdat ik behoorlijk depressief was en dat bracht nog al wat negativiteit met zich mee.

 

Ergens heb ik de omslag gemaakt naar een positiever leven, maar hoe dat precies is gebeurt dat weet ik niet. Ik denk dat de juiste medicatie en de juiste therapie er alles mee te maken heeft. Hierdoor werd ik minder depressief en kwam er ruimte om positiever te worden.

 

Zo’n omslag gaat natuurlijk niet van de ene op de andere dag, helaas. Ik denk dat ik nog midden in het proces zit, en vaak sluipt de negativiteit weer mijn leven in.

 

Zo heb ik bijvoorbeeld net een assessment gedaan bij een soort re-integratiebedrijf voor trajectbegeleiding. De bedoeling van het assessment was om te kijken wat mijn capaciteiten zijn en wat voor werk of opleiding daar bij past.

 

Afgelopen week heb ik het onderdeel capaciteitenonderzoek afgerond, en ik was erg negatief over hoe ik het er van af gebracht had. Ik dacht werkelijk dat de uitslag heel slecht zou zijn.
En dat viel zóóó mee. Ik had het 100x beter gedaan dan dat ik zelf dacht.

 

Er is uitgekomen dat het passend is om een opleiding of cursus op HBO-niveau te gaan doen.
En dat is ook wat ik wil. Dus ben ik weer veel te negatief geweest.

 

Wees positiever in het leven

 

 

Wat betekent positief zijn?

Ik heb in allerlei woordenboeken gezocht en de beste omschrijving van wat ik bedoel is:

 

Positief = ‘Met aandacht voor de goede dingen’

 

Zo wil ik graag in het leven staan, met aandacht voor de goede dingen. Ik wil niet meteen denken dat ik iets fout heb gedaan, of dat iets negatiefs mij wel weer zou overkomen, of dat anderen mij maar raar vinden, of wat voor een negativiteit je ook maar kan bedenken.

 

Ik wil graag de goede dingen in het leven zien! Ik wil zien dat er ook goede kanten zitten aan dingen die men over het algemeen als negatief beschouwt, en ik wil me focussen op die goede kanten. En als ik een test heb gedaan wil ik niet meteen denken dat ik het er slecht van af heb gebracht 🙂 , en een rot gevoel over mijzelf krijgen. Want al dat negatieve denken roept depressiviteit en sombere gevoelens op.

 

 

Niemand kan 100% positief zijn

Aan alles zitten positieve en negatieve kanten, denk ik. Dus het is onmogelijk om altijd positief te zijn. Een beetje negativiteit is waarschijnlijk ook heel menselijk. Maar het negatief zijn moet niet overheersen. Want dan gaat het je leven beheersen.

 

Idealiter zouden de positieve kanten van het leven en de positieve gedachtes moeten overheersen. Dat is misschien wel ‘gelukkig zijn’.
En ik voel me tegenwoordig best wel gelukkig. Zeker als ik terugdenk aan hoe het geweest is.

 

Toch kan het beter. Ik verval nog te vaak in het negativisme en dat wil ik niet meer! Dus ga ik me nog vaker richten op positiever denken en in het leven staan.

 

Waarschijnlijk zal ik ook vaker bloggen over positiviteit. Al is het maar om mijzelf bij de les te houden.

Is er vandaag iets positiefs voor jou of met jou gebeurt? Ik hoor het graag, want wie wordt nou niet blij van positiviteit!

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply