Slapen is weer hopeloos, maar ik ben blij!

Life, Mind
slapeloosheid kan je blij maken via mindbodylife.nl

Afgelopen twee weken heb ik bijna elke nacht goed geslapen, na jaren heel veel problemen met slapen te hebben gehad. Het was dus echt uitzonderlijk dat ik weer goed sliep. Geen idee waarom ik nu ineens kon slapen, maar gelukkig was ik er niet mee.

 

Natuurlijk was het fijn dat ik genoeg uren maakte in een nacht. En ook dat ik bijna de hele nacht doorsliep. Maar overdag voelde ik mij zóóó moe en rot en daar was helemaal geen aanleiding voor.

 

Ik bedacht dat het kon komen door ‘voorjaarsmoeheid’ of door een tekort aan vitamines en mineralen. En ik denk nu dat dat laatste het geval was. Toen ik me zo rot ging voelen ben ik wel weer trouw mijn supplementen gaan slikken en ik denk dat dat heeft geholpen.

 

Natuurlijk weet ik niet zeker of vitaminegebrek de oorzaak was, misschien was het ook wel wat anders. Maar de moeheid en het rot voelen zijn gelukkig voorbij.

 

Ik voel me weer goed, wil weer van alles doen en ik heb weer ideeën. Kortom ik ben weer blij.
De dag is niet ellendig meer en ik kom weer tijd tekort voor alles wat ik wil doen.

 

Maar het slapen is weer hopeloos!! Ik ben dit stukje om drie uur ‘s nachts aan het typen, dat zegt genoeg. Toch vind ik het niet heel erg dat ik weer slecht slaap. Het is wat ik afgelopen jaren gewend ben geraakt. En er zitten voor mij dus ook voordelen aan.

 

niet slapen, slapeloosheid de voordelen via mindbodylife.nl

De voordelen van slecht slapen

 

Meer tijd

Ik heb meer tijd om dingen te doen want ik slaap maar een paar uurtjes per nacht.
‘s Nachts werk ik bijvoorbeeld aan mijn blog en check ik facebook en pinterest uitgebreid.
Dit zijn dingen waar ik overdag vaak niet uitvoerig aan toe kom.

 

Ik geniet van de stilte van de nacht

Door mijn autisme heb ik veel last van overprikkeling. Ik heb last van overprikkeling van al mijn zintuigen maar geluid is toch wel het ergste. Dus als het in de nacht lekker stil is, heb ik het idee dat ik tot rust kom in mijn hoofd en kan ik eindelijk goed nadenken.

 

Tijd voor mezelf

‘S nachts heb ik tijd voor mijzelf. Overdag ben ik niet heel vaak alleen, en gek genoeg vind ik alleen zijn ook helemaal niet fijn. Maar ‘s nachts vind ik het wel fijn om alleen te zijn en de dingen te doen die ik wil doen.

 

Er hoeft even niks

Zoals ik hierboven al zei, ‘s nachts doe ik dingen die ik wil doen. Al doe ik helemaal niks, dan is het ook goed. ‘S nachts zijn er dus geen verplichtingen en dat voelt goed. Ik ga op de bank zitten, onder een kleedje en met mijn laptop op schoot, en ik vind dat heerlijk.

 

Ik ben altijd op tijd wakker

Ik hoef eigenlijk nooit een wekker te zetten om op tijd ergens te zijn. Want ik ben al lang en breed wakker voordat de dag begint. Dat betekent dat ik altijd rustig op gang kan komen.
Vroeger lag ik zo lang mogelijk in bed en sliep ik bijna altijd uit. Ik vond het vreselijk als ik ergens vroeg moest zijn. Nu maakt dat allemaal niks meer uit, ik ben toch wakker.

 

Als ik slecht slaap voel ik me meestal goed

Slecht slapen is voor mij een teken dat het goed gaat, psychisch gezien. Dit klinkt een beetje raar, want met de meeste mensen zal het niet goed gaan als ze slecht slapen.
Maar voor mij is dit echt zo, heb ik gemerkt. Als ik me overdag goed voel dan slaap ik meestal slecht. Het heeft denk ik alles te maken met het antidepressivum wat ik slik.

 


Dit zijn zo de voordelen die ik kan bedenken en die ik ook echt als voordeel zie. Misschien zitten er nog wel meer voordelen aan slecht slapen, ik weet het niet.

Nadelen zijn er natúúrlijk ook, daarover een andere keer meer.

 

Zijn er nog meer mensen die de voordelen van slecht slapen zien, of is het voor jou één doffe ellende?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply