Stom! Stom! Stom!……

Mind
Tips bij depressie en dip.

7 tips om de dag door te komen als je in een dip zit

Wat ben ik toch weer ongelooflijk stom bezig. Ik heb al 6 dagen te weinig medicatie geslikt. En met medicatie bedoel ik dan mijn antidepressivum. Ik kwam er vorige week net voor het weekend achter dat ik nieuwe medicijnen moest bestellen. Dit wilde ik doen op de website van mijn huisarts, en dan had ik het direct na het weekend kunnen ophalen. Maar mijn huisarts bleek op vakantie te zijn. Dit betekende dat ik zijn vervanger moest bellen en daar had ik geen zin in, omdat ik nogal telefoonangst heb.

 

Dus stelde ik het uit tot na het weekend, dan zou mijn huisarts weer terug zijn. Dat betekende dat ik de medicijnen pas op woensdag kon ophalen, want mijn apotheek rekent daar twee dagen voor.

 

Normaal slik ik twee pillen van het antidepressivum per dag. Maar aangezien ik daarvoor te weinig pillen over had, heb ik er maar één geslikt vanaf vrijdag. En de afgelopen twee dagen geen één. En dat is stom!!!

 

Dit overkomt me wel vaker dat ik aan het eind van de maand mis grijp. En dan ga ik me echt heel erg rot voelen. Ik voel me al dagen gefrustreerd en opgefok,t en ik kan iedereen die ik tegen kom wel slaan. Kortom: ik zit mijzelf ontzettend in de weg.

 

Ik heb voor dat ik dit middel ging slikken een heleboel andere antidepressiva uitgeprobeerd.
En toen had ik dit probleem nooit. Als ik het toen een paar dagen niet slikte maakte dat geen verschil. Misschien komt dat omdat ik me zowel mét als zonder toch wel rot voelde.
Maar sinds deze pillen voel ik mij echt stukken beter, behalve dus als ik ze een paar dagen niet slik.

 

Dus is het zóóóó stom van mij om dit elke keer weer te laten gebeuren. Ik weet dat ik me rot ga voelen en toch bestel ik ze weer te laat.

 

Ik heb dus gisteren aan het einde van de dag eindelijk weer mijn medicatie geslikt. Dan zal ik me waarschijnlijk over een paar dagen pas weer beter gaan voelen.
Echt alles is op het moment teveel voor mij. Vandaar ook dat ik al een paar dagen niet geschreven heb.
Ik moet vandaag wel naar mijn werk, en dat vind ik normaal heel leuk. Maar nu zou ik het liefst onder de dekens kruipen en de hele dag niet meer te voorschijn komen.

 

Dus ben ik vanmorgen in alle vroegte op zoek geweest naar tips om de dag door te komen als je je depressief voelt.

 

7 tips om de dag door te komen als je je depressief voelt of als je in een dip zit.

Tips tegen een dip!

Op depri&dan lees ik de volgende drie tips:
Het helpt om gevoelens en gedachten op te schrijven. (Bij deze dus!) Of er een schilderij van te maken.

 

Er over praten met mensen kan ook helpen. Blijf er niet alleen mee rond lopen. Nu heb ik morgen toevallig een gesprek met mijn coach, op mijn werk. Dus ik ga het er zeker over hebben dat ik weer stom bezig ben geweest. En dat alles mij op moment teveel is.

 

Als je veel dingen hebt die je moet doen, maak dan een stappenlijstje.
Ik maak al elke dag een To Do lijstje, dus het moet niet zo’n moeite zijn om hier een stappenlijstje van te maken.

 

Op Gezondheid.be lees ik:
Zoek afleiding in ontspannende activiteiten. Dat gaat helaas vandaag niet lukken want ik heb nog heel wat werk te verzetten. Maar over het algemeen helpt het vaak als je ontspannende of leuke dingen doet, ook al heb je er geen zin in. Je komt dan toch vaak in een iets andere stemming.

 

En wacht met het nemen van beslissingen die vergaande gevolgen hebben.
Gisteren had ik bijna op mijn werk gezegd dat ik voortaan minder zou komen. Omdat ik er gewoon helemaal geen zin meer in had. (Dit kan ik doen omdat het onbetaald werk is)
Maar ik weet ook dat ik niet in mijn gewone doen ben en dat ik het normaal wel leuk vind.

 

Op depressie.org lees ik dat je moet proberen te accepteren dat je minder energie hebt en minder spanningen aankunt.
Gelukkig weet ik dat het met de juiste dosis medicijnen ook weer beter wordt maar zelfs dan vind ik het moeilijk om te accepteren dat ik op dit moment minder spanningen aankan, want ik moet nog zoveel doen en dat brengt stress met zich mee!

 

Ook lees ik: vermijd vluchtgedrag in bijv drank, drugs of eten.
Nu had ik zelf bedacht om de komende dagen aardig voor mijzelf te zijn en te eten wat ik wil. Maar dat is blijkbaar geen goed idee. Door eten ga ik mij altijd beter voelen maar ik weet ook dat dat van korte duur is. 
Op depressie.org staat dat misbruik van drank, drugs of voedsel juist de depressie kan verergeren.

 

Mocht het nou helemaal niet gaan vandaag dan ga ik een paar uurtjes eerder naar huis. Maar dat doe ik liever niet. Gelukkig heb ik komend weekend een lang weekend en dan hoef ik even niks. Hopelijk voel ik mij na het weekend weer beter door de medicijnen en ben ik weer mijzelf.

 

Ik besef ook heel goed dat er mensen zijn die niet zo’n makkelijke oplossing voor hun depressieve gevoelens hebben. Die met een aantal pillen en tips niet geholpen zijn, zoals ik op dit moment. Deze mensen wil ik op het hart drukken om hulp te zoeken en er niet alleen mee rond te blijven lopen.

Heeft iemand nog andere tips om de dagen door te komen als je je depressief en rot voelt?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply