To blog or not to blog

Life, Mind

 

The greatest prison people live in,
is the fear of what other people think.

Dat is waar ik bang voor ben, wat andere mensen over mij zullen denken. Dus ik heb lang nagedacht of ik zou gaan bloggen en waarover ik eventueel zou gaan bloggen.

Wat doet het er eigenlijk toe wat andere mensen over je denken. Iedereen mag zijn mening hebben. En als ze me knettergek of raar of wat dan ook vinden, so what? Ik word er geen ander mens door. Mensen zullen alleen wat meer over mij te weten komen

Ik ga aan dit avontuur beginnen. En ik ben van plan om het over de dingen die me interesseren te hebben zoals gezond eten (en ook wel eens niet zo gezond), vitamines en mineralen, dieet, vermageringsoperaties en alles wat daar mee samen hangt (zelf ondergaan), autisme (sinds een jaar weet ik dat ik asperger heb (een autisme spectrum stoornis), psychiatrie, psychologie,grafische vormgeving, creatief zijn, enzv enzv. Kortom over mijn leven.

Maar…. wat zullen ze wel niet denken. Want het is misschien allemaal wel erg privé. En wat zullen ze wel niet vinden van mijn schrijfstijl en de fouten die ik maak. En zou ik tegen commentaar kunnen?

 

Waarom dan toch de behoefte om te bloggen?  

Ten eerste lijkt het me leuk om me te verdiepen in bepaalde aspecten van het bloggen. Zoals WordPress, schrijven, hoe je het voor elkaar krijgt om mensen naar je blog te laten komen, social media, een mooie website maken etc.

Ook lijkt het me fijn om stukjes te schrijven over wat me bezig houdt. Dat kan natuurlijk ook in een dagboek, maar een iets modernere vorm is ook wel leuk. Bovendien zou een blog als een soort stok achter de deur werken om toch iets op te schrijven en me met schrijven bezig te houden.

Ik heb besloten dat ik me lang genoeg verscholen heb in dit leven en ga het avontuur aan. Dus vanaf vandaag ben ik van plan twee keer per week te posten.
Wat ze er ook van zullen denken!

Ik ben benieuwd naar de redenen waarom andere mensen bloggen, of zich uiten op social media.

Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply