Voorjaarsmoeheid, wat doe je er aan?

Mind
voorjaarsmoeheid, als je nergens geen zin in hebt, wat kun je er aan doen. mindbodylife.nl

Bestaat er zoiets als voorjaarsmoeheid, vraag ik mij af. Ik heb al een aantal weken nergens geen zin in en heb een overspannen gevoel. Ik ben zóóó moe!

 

Op dit moment is alles mij teveel en ik heb dan ook deze week nauwelijks wat aan mijn blog gedaan. Ook op mijn werk hou ik het bijna niet vol. Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen, maar heb ongelooflijk veel tegenzin. Ik heb eigenlijk alleen maar behoefte aan rust en slaap.

 

Door al deze dingen ga ik mij schuldig voelen en heb ik het gevoel alsof ik niet goed genoeg mijn best doe, waardoor ik me uiteindelijk nog rotter ga voelen. Het is echt een vicieuze cirkel.

 

Voorjaarsmoeheid schijnt te komen door gebrek aan zonlicht, beweging en vitaminen en mineralen.
Ook is het zo dat de overgang naar het voorjaar voor mensen die last hebben van een winterdepressie te groot kan zijn.
Wat naar eigenlijk, je hebt zo verlangd naar het voorjaar en nu is het eindelijk zo ver en dan voel je je rot!

 

kenmerken van voorjaarsmoeheid

  • Lusteloosheid (nergens geen zin in hebben)
  • Prikkelbaarheid
  • Onvrede
  • Vermoeidheid
  • Geen zin in sociale contacten
  • Passiviteit
  • Somberheid
  • Concentratieproblemen
  • Meer of minder eten dan anders

 

Ik geloof dat ik van alle kenmerken last heb, maar de lusteloosheid en de vermoeidheid staan heel erg op de voorgrond. Ook vraag ik mij af of het verzetten van het uur van invloed is, want deze week is het nog erger geworden.

 

Het gebrek aan vitaminen en mineralen dat is  in mijn geval mijn eigen schuld, want door mijn lusteloosheid van de afgelopen tijd heb ik bijna geen supplementen geslikt, ik had er gewoon geen zin in. Eigenlijk moet ik altijd mijn supplementen slikken vanwege de vermageringsoperatie die ik gehad heb. Dat is echt heel belangrijk want ik bouw snel een tekort van het één of ander op.

 

Wat kun je doen aan voorjaarsmoeheid. Wat als je nergens zin hebt.

Wat kun je doen aan voorjaarsmoeheid?

Enkele tips:

 

Je huis leuk en gezellig maken: misschien met wat voorjaarskleur, nieuwe kussentjes kopen en een bos bloemen doet het ook altijd goed, een paar nieuwe kleurrijke woonaccessoires.

 

Er op uit gaan en leuke dingen doen: het is belangrijk iets te kiezen wat je erg leuk of ontspannend vind. Pak een terrasje of ga wandelen met de hond. Maak een bos of strand wandeling.

 

Yoga of meditatie: Op YouTube zijn genoeg geleide meditaties of mindfulness oefeningen te vinden.

 

Beweging is ook heel belangrijk, daar word je fitter van. Dus ga fietsen of naar de sportschool. Ook als je helemaal geen zin hebt, is het belangrijk om toch te bewegen.

 

Gezonde voeding: is belangrijk om je vitaminen en mineralen weer op peil te krijgen. Ook zou je wat supplementen kunnen slikken om dit proces te versnellen.

 

Ga veel naar buiten om daglicht te vangen. Hierdoor ga je je weer beter voelen en vul je ook je eventuele vitamine D gebrek aan, want dat wordt aangemaakt door zonlicht zoals je vast wel weet.

 

Tijd voor jezelf nemen: het is belangrijk om tijd voor jezelf te nemen, al is het maar een uurtje per dag. Even stoppen met rennen en vliegen, even niets hoeven.

 

Goed letten op je dag en nacht ritme: dus op tijd naar bed gaan en op tijd weer op staan.

 

Ik ga vanaf nu, al deze tips toe passen. En ik ga vooral opletten dat ik mijn supplementen weer elke dag ga slikken. Ook al heb ik geen zin en ben ik moe, ik ga toch maar dingen doen!

 

Heb jij ook last van voorjaarsmoeheid? En wat doe jij er aan?

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply