Waar ik blij van word

Mind
14 dingen waar ik blij van word

Vroeger was ik bijna altijd depressief en werd ik nergens echt blij van.
Ik vind het zó fijn dat dat nu anders is. Alleen van dat feit word ik al blij!
Natuurlijk moet ik mijn stemming altijd in de peiling houden. Ik weet dat ik op een rand balanceer. Maar ik heb het idee dat die rand steeds dikker wordt en het dus makkelijker is om in balans te blijven.

 

Tegenwoordig heb ik best wel vaak blije momenten en over het algemeen voel ik me goed.
Iedereen voelt zich wel eens een tijdje wat minder, dus dat heb ik ook nog steeds. Maar ik beland niet zo heel makkelijk meer in een depressie, gelukkig.

 

De winter is altijd wel een moeilijke tijd voor mij. Het kost dan wat meer moeite om in balans te blijven. Maar het voorjaar is in zicht, dat maakt me blij!

 

Waar ik ook altijd blij van word is op een terrasje zitten met een glaasje rosé. Heerlijk vind ik dat, als het mooi weer is natuurlijk. Dan voel ik me zo relaxed en vind ik het leven heel goed.

 

Nog beter is het om te eten op een terrasje. Mijn eet- obsessie zal altijd blijven bestaan, ben ik bang. Eten vind ik echt super belangrijk. Op het belachelijke af. Misschien is dat zo omdat ik van eten altijd blij word, en dit is altijd zo geweest. Als iets me een goed gevoel kan geven dan is het mijzelf vol proppen. Niet goed natuurlijk!
Maar wat ik daar nou precies aan moet doen heb ik nog steeds niet echt door.

 

Mijn lieve hondje Lily, daar word ik ook erg blij van. Ze komt regelmatig even met mij knuffelen en gaat dan heel lief tegen me aan hangen. Ze is mijn kindje.

 

Mijn man is ook iemand waarvan ik blij word. Wat zou ik zonder hem moeten. We zijn op vele manieren hetzelfde en we begrijpen elkaar. We zijn beide autistisch (asperger) en dat scheelt.
We kunnen met elkaar lachen maar we kunnen ook uren naast elkaar zitten zonder echt contact te hebben. Ik denk dat een andere man dat maar raar gevonden zou hebben. Maar wij gaan ieder op in onze eigen bezigheden en wereldje. En dat is oké.

 

Mijn onbetaalde werk als grafisch vormgever, daar word ik ook blij van. Het is uitdagend en creatief. Ik voel me op de werkplek op mijn gemak en ook geaccepteerd. Als klanten zeggen dat ze iets mooi vinden wat ik gemaakt heb, bijvoorbeeld een folder of een logo, dan is dat heel goed voor mijn zelfvertrouwen.

 

De zon is ook iets waar ik blij van word. Het doet zo vrolijk aan als de zon schijnt. Alles ziet er mooier en beter uit. De warmte vind ik heerlijk. Ik ben dan ook een voorjaars- en zomer mens.

 

Ik ga graag op vakantie, daar word ik ook heel blij van! Een andere omgeving ontdekken en je totaal anders dan thuis te voelen. Heerlijk! Even niks hoeven en je eigen gang gaan.
Ik ben heel blij dat we het voor elkaar krijgen om één keer per jaar op vakantie te gaan, van het geld dat we hebben. We gaan bijna altijd naar de zon, dit wordt dan meestal zuid-europa.

 

De stad Londen is mijn grote liefde qua plaatsen. Daar voel ik me ook altijd heel blij. Ik kan opgaan in de massa en heb het gevoel dat niemand op me let of mij raar vindt. Bovendien vind ik het een supermooie stad en ik voel me daar altijd heel fijn. Ik ben her helaas al een aantal jaren niet geweest, maar dat komt wel weer.

 

Als ik naar mijn gevoel sociaal ben geweest voel ik me ook blij worden. Dan heb ik het goed gedaan naar mijn strenge maatstaven. Het lukt me niet erg vaak om mezelf heel sociaal op te stellen (dit komt door mijn autisme) en het gevoel te krijgen dat ik goed bezig ben geweest. Maar het gaat steeds beter.

 

Als ik afgevallen ben dan ben ik ook blij. Wat eigenlijk heel raar is want ik hoef helemaal niet af te vallen. Dit komt door vroeger, toen ik te dik was gaf het me natuurlijk een geweldig gevoel als ik was afgevallen. En dat voel ik nog steeds zo. Ik weet verstandelijk dat ik niet hoef af te vallen maar mijn gevoel vind het nog steeds goed om wél af te vallen.

 

Bloemen in huis dat vind ik ook altijd zo’n vrolijk gezicht en daar kan ik echt van genieten. Dus ook daar word ik blij van. Sinds een paar maanden ben ik begonnen om elke week een goedkoop bosje bloemen te kopen. Het staat erg leuk.

 

Iets kopen daar word ik véél te blij van. Ik heb dan ook eigenlijk een lichtelijke koopverslaving. Het geeft zo’n goed gevoel om iets nieuws te kopen. Tegenwoordig hebben we daar gewoon het geld niet voor. Het kost me heel veel moeite maar ik heb mijn koopziekte aardig onder controle. Gelukkig heb ik in het verleden heel veel gekocht en ik heb dan ook een hele grote kast met kleding en hoef voorlopig niks te kopen. Maar het zou wel leuk zijn.

 

Als ik iets af maak wat ik al heel lang moest doen dan voel ik me ook heel blij. Want het brengt toch een soort spanning met zich mee als je in je achterhoofd weet dat je nog iets moet doen en je het altijd maar uitstelt. Die spanning valt weg zodra je het gedaan hebt.

 

Zo zullen er nog wel meer dingen zijn waar ik blij van word. Maar dit is wat ik zó kon bedenken. En dat is toch heel wat voor een ex-depressieveling zo als ik.

Zijn er dingen die je kunt noemen waar jij blij van wordt? Laat dan een commentaar achter.

Previous Story
Next Story

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply