Over mij

Mijn about page, over mijn blog mindbodylife.nl

 

Welkom,

Ik ben Jara en ik geloof in positiviteit en ‘the power of the mind’.
Je kunt jezelf diep ongelukkig maken door je gedachten, maar je kunt jezelf ook gelukkig maken.

‘It all begins and ends in your mind’

Ik heb jarenlang als patiënt in het wereldje van de psychiatrie rondgewandeld. Ik was zwaar depressief en had nog een heel aantal andere klachten, die ik al van jongs af aan had.
Op een gegeven moment kreeg ik de diagnose asperger, dit is een autisme spectrum stoornis. Vervolgens heb ik mij daar in verdiept, en wist ik dat het klopte.

Dus ik ben een Aspie. Dat betekent niet dat ik knettergek ben, of beter of slechter, maar dat betekent dat ik ánders ben en soms iets anders reageer. Eigenlijk ben ik blij met de diagnose. Dat klinkt misschien gek maar ik wist gewoon heel lang niet wat er met me aan de hand was en nu heeft het een naam.
Als je meer over mijn asperger wil lezen lees dan dit.

Tegenwoordig ben ik bezig met een re-integratietraject om weer aan het werk te komen.
Mijn leven is eigenlijk heel normaal, ik ben getrouwd  (met een aspie), geen kinderen, wel een hond (chihuahua) en werk als vrijwillig grafisch vormgever in een dagbestedingsproject.

Waar gaat mijn blog over…..

Dit is een persoonlijk blog, en ik blog grotendeels over dingen die mij interesseren en die ik door de jaren heen geleerd heb. Dingen die mijn leven beïnvloeden.

Ik ben bijvoorbeeld altijd op de een of andere manier bezig met eten en voeding. Dus hier zal ik over schrijven. Ook mijn autisme en ervaringen met de psychiatrie en psychologie zullen regelmatig voorbij komen. Diëten en vermageringsoperaties zijn onderwerpen die mij interesseren en die met mijn leven te maken hebben. Plus van alles wat met vitamines, supplementen en kruiden te maken heeft. En zoals je aan het begin van dit stukje kunt zien ben ik gek op Quotes dus die zullen ook terugkomen op mijn blog.

Eigenlijk wil ik bloggen over alles wat met Mind, Body en Life te maken heeft. Vandaar (natuurlijk) de titel van dit blog. 🙂

Mind: autisme, psychiatrie, verschillende ziektebeelden, psychologie, mindfulness etc.

Body: Dieet, gewicht, voeding, supplementen, vermageringsoperaties etc.

Life: eigenlijk alles wat niet in de andere twee categorien past zoals: recepten, reviews, shopping, reizen, mijn werk, het reintegratietraject, opleiding etc.

Ik wil graag bloggen over mijn ervaringen omdat ik ze wil delen. Misschien dat iemand er wat aan heeft. Heb je er niets aan, ook prima, misschien komen we elkaar dan ergens anders tegen. Het heeft in ieder geval voor mij de functie dat ik de dingen op een rijtje zet en daardoor voor mijzelf overzichtelijk hou. En ik vind het natuurlijk super leuk om te doen!

Bovenal wil ik het positief houden of aan bepaalde dingen een positieve draai geven. Als het toch een klaagzang wordt, laat het me dan alsjeblieft weten.

Tegenwoordig ben ik gek op het leven en vind ik het heerlijk om iedere dag weer wat bij te leren.(Ook over bloggen wil ik bijleren)
Ik denk zelfs dat ik nu mag zeggen dat ik een positief mens ben geworden! Yay!

 
Als je nog vragen hebt stel ze gerust!
En ik vind het leuk als je een bericht achterlaat.